Следвайте Гласове в Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че Украйна

...
Следвайте Гласове в Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че Украйна
Коментари Харесай

Песков: Киев не иска преговори, затова продължаваме специалната военна операция

Следвайте " Гласове " в 
Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че Украйна не желае да води мирни договаряния с Русия. От своя страна министърът на външните работи Сергей Лавров дефинира украинските условия за започването на договаряния като " нереалистични и несъответстващи ".

Според Дмитрий Песков де факто и де юре Украйна не може и не желае да води договаряния и затова по този начин наречената от него “специална интервенция ” ще продължи. 
На срещата на Г-20 в Индонезия страните от Третия свят са призовали за спокойно решение на спора, уточни Сергей Лавров.
" Те доста добре знаят, че на този развой пречи Украйна, която, в това число законодателно, с декрет на Зеленски, забрани да се водят договаряния с Руската федерация. Затова този въпрос не е към нас. Всъщност споделих това през днешния ден по време на късите ми диалози с президента Макрон и с канцлера Шолц ", съобщи Сергей Лавров на брифинг за съветски публицисти на индонезийския остров Бали.

Като доказателство за нежеланието на Киев за мирнин договаряния, Песков уточни изказването на Володимир Зеленски, че няма да има съглашение " Минск 3 " за преустановяване на сраженията в Украйна.
Говорейки посредством видеовръзка на срещата на върха на Г-20 в Бали през днешния ден, украинският президент изключи опцията за подписване на трето " Минско съглашение ", имайки поради контрактуваните, само че неизпълнени две съглашения за преустановяване на огъня сред Киев и Москва по отношение на статута на източния район Донбас, отбелязва Ройтерс.
В съглашението от 2015 година е записано, че до края на 2015 година Киев би трябвало да одобри промени в конституцията, които се отнасят до даването на специфичен статут на самопровъзгласилите се Донецка и Луганска републики. Москва е записана като поръчител на съглашението, наедно с Германия и Франция, а не като страна в спора. Отсъствието на Съединени американски щати от този формат сякаш предопредели колапсът на съглашението, което нямаше правнообвързващ темперамент, а предоставяше рамка за търсене на решение на спора.
" Няма да позволим на Русия да чака, да натрупва сили, и по-късно да стартира нова серия от гнет и световна дестабилизация. Няма да има " Минск 3 ", което Русия ще наруши незабавно след реализиране на съглашението ", съобщи Зеленски.
Запитан през днешния ден дали изказването удостоверява, че Киев не желае да договаря с Русия, Песков съобщи пред организация РИА Новости: " Абсолютно ".
Мирни договаряния сред двете страни през последните месеци няма, откакто опитите за договаряне с ходатайство в Истанбул на помирение през първите седмици от войната се провалиха.
Германия и Франция бяха медиатори при първите съглашения от Минск
(подписани през 2014 и 2015 г.) за преустановяване на огъня в Източна Украйна на фона на войната сред подкрепяните от Русия сепаратисти и Киев. 
Лавров оглави съветската делегация на срещата на Г-20, откакто президентът Владимир Путин се отхвърли от присъединяване във форума.
Дмитрий Песков не приказва за тематиките на консултациите, извършени сред представители на Руската федерация и Съединени американски щати в понеделник в Анкара.
„ Нямаме какво да кажем за наличието на тези диалози ", съобщи Песков. По-рано Песков удостовери, че в Анкара са извършени двустранни съвещания и посочи, че те се организират по самодейност на американската страна.
Фахретин Алтун, началник на информационния отдел на администрацията на турския президент Реджеп Тайип Ердоган, също удостовери обстоятелството за срещата в понеделник в Анкара сред шефа на Руската работа за външно разузнаване Сергей Наришкин и ръководителя на централното ръководство на Съединени американски щати Уилям Бърнс.

Източници: БНР, cross.bg, vesti.bg
 
 
 
 
 
 
15 Ное 20222315 Ное 202238615 Ное 202212215 Ное 20228515 Ное 202242115 Ное 2022224КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани26 Окт 2022157819 Окт 202279714 Ное 202282224 Sep 20222691
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР